Last ned høyoppløste bilder

MQ_kvint_brukerveiledning.jpg

MQ_sekund_brukerveiledning.jpg

Last ned artikler som pdf

Adresseavisen281107.pdf

ArbeidsRett231107.pdf

Fjell-Ljom231107.pdf

Grunder0108.pdf

Linker til presseomtale

Fant opp musikkhjulet
(www.orapp.no)

Magiquint – et hjelpemiddel til bedre forståelse av toner og tonearter
(www.viseforum.no)

Forstå mer av musikkteorien med MagiQuint
(www.numu.info)

Presse

Pressemeldingen kan også lastes ned her.

Pressemelding

Nytt norskutviklet hjelpemiddel til forståelse av toner og tonearter
MagiQuint AS i samarbeid med Musikk i skolen lanserer MagiQuint, et enkelt og praktisk verktøy til forståelse og arbeid med en vanligvis komplisert del av musikkteorien. MagiQuint består av dreibare skiver som synliggjør slektskapet mellom toner og tonearter. Til produktet hører også en brukerveiledning med eksempler.

Et visuelt læremiddel
MagiQuint er et verktøy for pedagoger, studenter og elever, som gir innsikt i logikken og geometrien i musikken. Verktøyet gjør det lettere å gjenkjenne mønstre i musikken, og prosessen for å innstudere stykker og å huske dem utenat blir enklere. MagiQuint er også et transponeringsverktøy og et supplement til musikkteoribøker.

Farger gir oversikt
Ved å dreie på skivene er det enkelt å finne parallell- og varianttonearter i dur og moll. Hver tone og toneart har sin farge i et oversiktelig system. Fargene er hentet fra 1700-tallet, da den tempererte skalaen ble introdusert.

Lytting vektlagt i eksemplene
I brukerveiledningen gis det eksempler på hvordan MagiQuint kan brukes. Den legger vekt på lytting og er delt inn i tre nivåer – fra nybegynnere til viderekomne.

Utviklet i Norge
Bak MagiQuint står Margrethe Smit Ellis, en dreven amatørpianist som forsto lite av logikken i den tonale musikken. Hun tok tak i problemet, og utviklet av ren nødvendighet et hjelpemiddel som kan hjelpe andre musikkinteresserte, slik at de ikke gir opp teorien for tidlig. MagiQuint er design- og varemerkeregistrert nasjonalt og internasjonalt.

Referanse:
Prof. Nils E. Bjerkestrand ved Norges musikkhøgskole anbefaler MagiQuint

Bestilling, tilgjengelighet og videre informasjon
MagiQuint kan bestilles på internett, i bokhandler eller musikkbutikker. Musikk i Skolen er distributør. Mer informasjon er tilgjengelig fra MagiQuint AS, som også kan organisere intervjuer med Margrethe Smit Ellis. Høyoppløste produktbilder er tilgjengelig fra begge steder.

© MagiQuint AS / Peder Hiort g. 1, 7374 Røros / T +47 72 41 33 77 / F +47 72 41 33 78 / info@magiquint.com